6 Myter om Regnskap

6 myter om regnskap - illustrasjon med enhjørning

6 Myter om Regnskap Som Vil Overraske Deg!

Så mange ganger er jeg ute på restaurant, butikk eller utflukt og noen i familien eller vennegjengen min sier «Du er regnskapsfører, hvor mye er dette?» og vil at jeg skal beregne noe i hodet mitt. Jeg skal gi dere alle en liten hemmelighet… Jeg er ikke matematiker, jeg er regnskapsfører. Hvis min kalkulator ikke er i nærheten, bør du ikke be meg om å beregne noe. Jeg skal nå dele noen hemmeligheter med deg. Les nedenfor for å finne de 6 mest trodde mytene om regnskap jeg har oppdaget.

# 1 Myte om Regnskap

«Regnskap handler om matematikk.»

Dette kunne ikke vært lenger fra sannheten. Joda, du bruker matematikk, men det gjør også en ingeniør, en selger, en rørlegger, en taktekker, en snekker osv. Hvis du skal ta betalt, må du beregne beløpet kunden skylder deg, og vekselbeløpet hvis det blir noe, din provisjonsprosent osv. Regnskapsførere bruker matematikk på samme måte. Regnskapsføring er regnskap for eiendeler, forpliktelser, inntekter, utgifter, osv.

Essensen av ekte regnskap er på sett og vis forskning og historiefortelling, som å sette sammen et puslespill. Når du ser gjennom tallene, leter du etter hull for å legge den rette brikken i. Du må bruke disse tallene for å fortelle eieren av en bedrift, aksjonær, bank eller leder hva de mener; hvordan de kan bruke dem; og hva de kan forvente i fremtiden. Det er analyser, ikke algebra eller geometri.

# 2 Myte om Regnskap

«Regnskap er kun for menn.»

I hvert selskap der jeg har vært ansatt eller jobbet med, er forholdet mellom kvinner og menn enten 50% eller høyere i kvinners favør. Faktisk er de fleste dominert av kvinner. Ja, jeg har sett mest menn i ledende stillinger, men kvinner vokser raskt også på dette området. Ettersom mange selskaper ser at kvinner kan balansere familie og jobb (ofte mye bedre enn dere menn), respekterer de evnene og kvalifikasjonene til kvinner på disse feltene. Så folkens, dette er en flott jobb for begge kjønn å vise sitt potensial. Bare ikke forvent at kjønnet ditt bestemmer din plass i regnskapsverdenen.

# 3 Myte om Regnskap

«Regnskapsførere er innadvendte / introvert eller kjedelige og liker virkelig ikke å jobbe med kunder.»

Selv en regnskapsfører må være folkelig. Vi må alle jobbe med klienter, ansatte, leverandører, kundens kunder osv. Hele samspillet mellom medmennesker. Å ta et regnskap og gjøre det til forståelig språk for klienter som spenner fra begravelsesbyråer til hårstylister, gjør jobben veldig interessant. Tallenes tale forteller dem hva de trenger å høre, og ikke minst hva de kan forvente seg i fremtiden med tanke på økonomi.

# 4 Myte om Regnskap

«En regnskapsfører koster skjorta.»

Vel, dette kan være tilfelle hvis du går til et firma med høye priser. Leter du etter en advokat og velger landets fremste, ville det heller ikke være billig. Du må finne riktig firma eller individ for deg. Sjekk referanser, kvalifikasjoner og tjenester. Forsikre deg om at prisen samsvarer med bransjestandardene i ditt område, og sørg for at de får deg til å føle deg bra med å hyre dem inn.

Mange ganger vil tiden man bruker som uprofessjonell koste mange ganger av tiden det tar for en professjonell å gjøre samme jobben. Det er derfor man i lengst mulig grad bør styre unna oppgaver man ikke er god på, eller man bruker lang tid på å lære seg, bare for å spare penger. Det vil ofte vise seg at man taper på denne filosofien dersom man bruker mye tid på dette, og likevel sliter med å bli rask og dyktig. La fagfolk være fagfolk.

# 5 Myte om Regnskap

«Regnskapsførere gjør det samme, dag-inn og dag-ut.»

Det er mer innen regnskap enn å utarbeide og tolke regnskap. Regnskapsførere kan jobbe med prosjekter for alle slags kunder, fra forhandlere til A-lister. Dette, og bransjens globale natur, betyr at regnskapsførere kan ende om med en meget variert jobb, inkludert reising i jobben.

# 6 Myte om Regnskap

«Regnskapsførere tar bare skatteoppgjør.»

Regnskapsførere utfører et bredt utvalg av roller i offentlig og privat sektor. De kan jobbe internt, gi råd til selskaper om revisjon, økonomistyring og reguleringssaker og tenke strategisk om virksomheten. Alternativt har regnskapsførere også en viktig rolle i å levere offentlige tjenester og hjelpe ideelle organisasjoner. Og fordi regnskapsfirmaer fins over hele verden, er dette en karriere som åpner for internasjonale muligheter.

Konklusjon på disse 6 mytene om regnskap:

Som du sikkert skjønner så er det med disse mytene som så ofte med alle andre. De har lite og ikke hold i hva som er virkelighet. Regnskap kan både være en vanskelig jobb, men også en inspirerende og variert jobb med masser av ulike muligheter. Men la nå ikke gamle loslitte myter avgjøre om du skal satse på denne typen jobb. Ta utdanning og praksis, så vil du snart se at dette kan fort være drømmejobben din som du har lett etter i årevis. Lykke til 🙂

Rull til toppen